Спиращата дъха красота на българското Черноморие (ВИДЕО)
Спиращата дъха красота на българското Черноморие (ВИДЕО) / netinfo

В тази класация ще видите седемте най-красиви плажа по българското Черноморие. Тя е изготвена на база данните от няколко сайта за туризъм, като в нея са включени само слабо застроени плажни ивици. Всеки един от плажовете в това видео може да претендира за първото място и със сигурност си заслужава да бъде посетен. И не забравяйте, че това само седем от красивите кътчета по българското Черноморие...

Болата - в района на нос Калакара

Пясъчният плаж е с естествен произход и е уникален за скалните брегове в района на Калиакра. Заливът е и част от защитена зона „Комплекс Калиакра". Заливът Болата членува в клуба „Най-красивите заливи в света".

Камчийски пясъци и Шкорпиловци

Тук на едно място са събрани красотата на морето, пясъка и зелената гора. Част от местността е обявена за резерват. Плажната ивица е най-дългата такава на българското Черноморие - 13 километра златисти пясъци.

Аркутино - резерват 'Ропотамо"

Красивата пясъчна лагуна на Аркутино е част от резервата 'Ропотамо". От плажа се открива чудна гледка към остров Свети Тома (Змийският остров). Обграден е от пясъчни дюни и гори.

Устието на Велека - край Синеморец

Реката придава приказен вид на околността - зелени гори, достигащи до самия бряг, тъмни скали с причудливи форми, изваяни от природата, и златисти пясъци. Плажът е част от едноименната защитена местност.

Карадере - между Бяла и Горица

Местността край плажа е дива, няма инфраструктура и застрояване. Това е един от малкото незастроени пясъчни плажове по нашето Черноморие, който не е част от резерват или защитена зона. Красив, див и просторен.

Силистар - на 5 километра от Синеморец

Брегът на залива Силистар е живописен, а местността е уникална смесица от гори, река и море. Плажът попада в едноименната защитена местност и това го предпазва от застрояване.

Иракли - на 4 километра от Баня

Плажната ивица тук е покрита с фин, скърцащ под краката пясък и е дълга над 3 километра. Част от нея попада в защитена зона. Природата в района е уникална с красотата си, а крайбрежието е запазило чара на дивото Черноморие.