Ученици от ОУ“Васил Левски“ – трети в надпреварата за „Кристален еделвайс“
Ученици от ОУ“Васил Левски“ – трети в надпреварата за „Кристален еделвайс“ / netinfo

С най-добро представяне, откакто участват в Националния преглед на туристическите умения и сръчности за приза „Кристален еделвайс“ – от 2010 г., се похвалиха от ОУ“Васил Левски“-Разград. В комплексното класиране отборът на разградското школо е на трето място в младшата възраст.

Надпреварата се провежда за 14-ти път край язовир Копринка, организират я Българския туристически съюз и Туристическо дружество „Орлово гнездо“ със съдействието на община Казанлък. 24 отбора от цялата страна са участвали в националния преглед в края на миналата седмица. ОУ“Васил Левски“ е представено от петокласниците Невена, Ерика, Николета, Александър Тодоров, шестокласниците Слав, Доньо, Александър Десков и седмокласника Валентин. Треньор на учениците е Татяна Станева, с която децата натрупват умения и в извънкласната форма „Туризъм“, която се организира от училището, на язовир „Копринка“ с децата е и учителката по английски език Цветанка Пенчева, която е част от клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка“.

През тази година състезанията бяха в седем категории – разказа за Дарик Разград Цветанка Пенчева. Децата се надпреварват по: майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, теглене на въже, народна топка, построяване на палатка за време, играта „Познавам ли моята България?“ и изграждане на палатъчен лагер.

Сребърни медали печелят Слав и Доньо в дисциплината дисциплината майсторско управление на велосипед. Отборното представяне носи още две втори места - в  построяването на палатка за време и в играта „Познавам ли моята България?“. Трети се класираха отборът на народна топка и така децата направиха най-силното училищно представяне досега - трето място в комплексното класиране за младша възраст.

Състезанията преминаха с много заряд и емоции. Имаше победители, имаше и победени, но всички отлично разбираха туристическите ценности и идеи и начините на живот и оцеляване сред природата – разказа още Пенчева.

Ученици от ОУВасил Левски  трети в надпреварата за Кристален еделвайс
netinfo

Ученици от ОУВасил Левски  трети в надпреварата за Кристален еделвайс
netinfo

Ученици от ОУВасил Левски  трети в надпреварата за Кристален еделвайс
netinfo

Ученици от ОУВасил Левски  трети в надпреварата за Кристален еделвайс
netinfo