Шести ден търсят изчезналия в река Марица 19-годишен младеж
Шести ден търсят изчезналия в река Марица 19-годишен младеж / снимка: Кирил Кирилов, архив

Шести ден не спира издирването на изчезналия в река Марица 19-годишен Петър Вълчев, съобщиха за Дарик радио от пловдивската противопожарна служба. Търсенето се извършва основно от четирима до шестима водолази и спасители от аварийно-спасителния отряд на Гражданска защита, които не престават да разширяват периметъра на издирване. В момента водолазите претърсват дъното на реката между мястото на инцидента и моста на бул. "Васил Априлов".

Вчера екипите са направили инсценировка на произшествието. Те са проиграли влизането на Петър във водата и потъването му. Тялото на "удавника" е изплувало на място, което през последните 6 дни е претърсвано многократно, но без резултат.

През последните дни в действията се включиха и доброволци, които са близки на изчезналия младеж. Те помагат на спасителите с кану-каяк.

В близост до мястото, на което Петър и приятелката му Деси влязоха да се къпят в сряда, има коварни ями, една от които е с дълбочина над 6 метра. На дъното се редуват пясък и тиня. Мястото, където момчето изчезна, е близо до северния край на въжения мост, свързващ двата бряга на Гребната база.

В сряда малко след 18.00 часа момчето е било завлечено от водата. То не е умеело да плува и е започнало да потъва. Приятелката му – 17-годишната Десислава, която също е влязла в реката, се е опитала да му подаде парче дърво, за да му помогне да излезе, но Петър не е успял да го хване.

Роднините и приятелите на Петър не са изгубили надежда, че младежът може да е успял да се измъкне и да излезе на брега по-надолу по течението на реката.