За какво мечтае пенсионерът, който дари спестяванията си на болни деца
За какво мечтае пенсионерът, който дари спестяванията си на болни деца / Петя Димитрова, Дарик Враца

Георги Атанасов, пенсионерът, който дари спестяванията си на болни деца, мечтае да спечели от тотото, за да може отново да дари парите на нуждаещи се хора.

Пенсионерът дълги години спестявал. Посветил е целия си живот на семейството и на това да поддържа къщата си. Наскоро решава, че е време да раздаде спестеното и отива в болницата в Монтана за информация. Така се свързва с родители на деца с различни хронични заболявания и дарява на тях сумата от 4000 лв.

„Реших да ги даря на болни деца, понеже съм преценил сериозността на тяхното положение", споделя пред бТВ дядо Георги.

Пенсионер дари спестяванията си на болни деца

Пенсионерът споделя, че е решил да дари парите, защото по този начин ще зарадва повече хора.

Много хора се трогнаха от историята на дядо Георги и жена от Поморие предложи на пенсионера безплатна стая, защото той никога не е виждал морето.

„Още не съм мислил дали да приема, понеже не му е дошло времето. Ще съберем семейния съвет и ще го решим", казва смирено Георги.

„Парите не ме блазнят, аз не съм сребролюбец, не съм вещоман. Ако имам възможност, ще повторя и ще потретя жеста. Дано живея още много години, за да направя добро за още много дечица", пожелава си той.

Казва, че го е страх най-много от нещастията в живота. „Трябва да сме по-умни и по-зрели и да имаме съчувствието да помогнем на другите, пострадали в беда", казва дядо Георги.