Времето на 26 юни: Заоблачава се, на места ще превали
Времето на 26 юни: Заоблачава се, на места ще превали / БГНЕС, архив

През нощта времето над страната ще бъде ясно, а вятърът временно ще отслабне. Утре ще бъде слънчево, но около и след обяд отново ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми.

Ще духа слаб, в Източна България - умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, малко по-ниски по морския бряг, в София - около 30-31.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но главно в Рило-Родопската област и Централна Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра - около 16.

Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода ще е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg