Общопартийно допитване в БСП
Общопартийно допитване в БСП / netinfo

Президентските избори през 2016 година са тема на организираното от социалистите допитване. В него националното ръководство на БСП иска мнението на своите членове за възможните варианти за издигане на кандидати в тези избори, както и пълномощия с кои партии да води разговори за тях.

Допитването ще бъде проведено в периода от 27 юни до 3 юли. Русенските социалисти ще започнат да изказват своето мнение и да гласуват още в първия ден – понеделник, в централния си клуб на ул.“Църковна независимост“ 18, както и в населените места на Русенска община. В централния клуб може да се гласува ежедневно до края на седмицата.

Общинската комисия по подготовката и провеждането на допитването в Русе с председател Милена Хинкова е определила местата за гласуване - в клубовете на партията в Дружба, Здравец и по ул.“Борисова“. Създадена е възможност с подвижна кутия и за тези, които не могат да се придвижат до определеното място за гласуване.

 

Допитването в Българската социалистическа партия/първото след 1990 година/ е част от курса на новото ръководство да пита своите членове по редица важни за партията и за страната въпроси.