Крадци задигат лаптопи и големи суми
Крадци задигат лаптопи и големи суми / Дарик архив

Тийнейджър бе заловен непосредствено след извършена кражба в Пловдив. Вчера по обяд в Трето РУ постъпил сигнал за откраднати 85 лева от магазин на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови”. При предприетите бързи издирвателни действия служителите установили автора – 17-годишен криминално проявен пловдивчанин, който е задържан за едно денонощие. Образувано е бързо производство.

Същия ден за подобно посегателство в ареста на Шесто РУ попаднал друг известен на полицията 32-годишен жител на града. След проведено разследване е установено, че на 22 юни мъжът и 12-годишно момче задигнали лаптоп от търговски обект на ул. „Храбрец”. Преносимият компютър е намерен и иззет. Работата по досъдебното производство продължава под наблюдението Районна прокуратура – Пловдив.

Полицаи от Стамболийски работят по сигнал за взломна домова кражба. Вчера било съобщено, че от къщата на 76-годишна жена от града са откраднати около 2400 лева. Според информацията, посегателството било извършено в периода 20-24 юни, чрез разбиване на входната врата. Междувременно и в Районното управление в село Труд започнало разследване за подобно престъпление. По първоначални данни, около 5 часа в четвъртък от частен адрес в село Войводиново били отнети 850 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

Магазин в Асеновград е бил разбит и обран в нощта срещу петък. По първоначални данни от търговския обект са задигнати лаптоп и навигация, на обща стойност над 1300 лева. При огледа е установено, че в помещението е проникнато след взломяване на входна врата. Работта по образуваното досъдебно производство продължават полицаи от районното управление.