Борисов: Целият свят се дели, а в смесените райони у нас попът и ходжата са заедно
Борисов: Целият свят се дели, а в смесените райони у нас попът и ходжата са заедно / DarikNews.bg, Радка Минчева
Премиерът откри многофункционална спортна зала в Кубрат
87985
Премиерът откри многофункционална спортна зала в Кубрат
Премиерът откри многофункционална спортна зала в Кубрат
  • Премиерът откри многофункционална спортна зала в Кубрат
  • Премиерът откри многофункционална спортна зала в Кубрат

С усмивка премиерът Бойко Борисов покани англичаните, които живеят в България, да останат тук. Коментарът му бе част от изказване на церемония по откриване на спортната зала в град Кубрат, Разградско.

„Това е един прекрасен район, много англичани се чудят как да се върнат обратно в Англия, проблемите са за Великобритания не са за нас, сигурно гражданство, добре дошли са, ние сме отворени", каза той.

След словото си пред гражданите премиерът отказа да отговаря на журналистически въпроси, свързани с резултатите от референдума във Великобритания и последствията от него.

"Най-добрият начин за регионите, които кой знае защо наричаме "смесени", е този - попът и ходжата да са заедно", започна речта си пред събралото се множество пред новата спортна зала в Кубрат премиерът Борисов. "Една и съща благословия казахте", допълни той, обръщайки се към духовните водачи на Кубрат.

Борисов припомни, че в момента в региона се изграждат общо 60 км пътища и след откриването на спортната зала лично инспектира шосето Подайва - Самуил, което се ремонтира с 4,3 млн. лв., отпуснати от Министерски съвет.

На шега Борисов коментира и едно от последствията от референдума във Великобритания - ситуацията с англичаните, които живеят в България в момента.

Докато се откриваше новата зала, Борисов се загледа в отсрещните изоставени сгради и след отговора на кмета Бюрхан Исмаилов, че те се държавни, а общината има намерение да ги поиска от държавата, обеща това да се случи бързо.

Новата спортна зала е с капацитет 500 седящи места, тя е изградена с финансиране от Програмата за развитие на селските райони с близо 4 млн. лева. Това е резултата и на усилията на предишното ръководство - не пропусна да отбележи приемствеността на управлението кметът Исмаилов, който бе избран като представител на местна коалиция, но наследи кмет от ДПС.  

В съоръжението могат да се играят всички спортове, практикувани в зала, там вече тренират местните хандбалисти. Борисов бе свидетел на част от подготовката на малките борци и състезатели по тенис на маса.

Кметът на Кубрат припомни важността на спорта за родния град на Лили Иванова. Общината е родна за носителя на сребърен медал по борба от Олимпиадата  през 1980 г. Нермедин Селимов, настоящата шампионка по борба Тайбе Юсеин, шампионката по кану-каяк Меглена Маркова.

Олимпийският шампион по борба от 1976 г. и двукратен световен шампион Хасан Исаев, който също е от Кубратско, бе единственият човек, комуто премиерът отстъпи ножицата си за рязане на лента. Общо 8 ножици бяха предвидили организаторите.

Борисов Целият свят се дели а в смесените райони у нас попът и ходжата са заедно
netinfo

Борисов бе в Кубрат с трима министри - на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на спорта Красен Кралев, сред официалните лица бяха и трима депутати, Борисов покани един от тях - Касим Дал - да се включи в рязането на лентата, но своята ножица отстъпи на шампиона по борба, после обаче си поиска парченце от лентата.

Още при посрещането си премиерът получи подарък от местната управа, плюшеното мече обаче не бе за него, а за внука му Бойко.

Новини от Разград