Младежи се обучават как да защитят своя кауза за 15 минути
Младежи се обучават как да защитят своя кауза за 15 минути / netinfo

Не ви харесва населеното място или общината, в които живеете? Можете да ги промените. Важното е да имате конкретна визия как искате да изглежда социалната или инфраструктурната среда.

Всички младежи на възраст от 15 до 29 години, които желаят да променят нещата, ще могат да се включат в обучението, което се провежда днес и утре в залата на Общински съвет „Марица“. За целта е необходимо да попълнят електронната форма с идеите си, която се намира на сайта на община „Марица“ и на Facebook страницата на група „Младежки съвет Марица“. За да се включат, те трябва да бъдат мотивирани за участие и за принос към обществени каузи, имат гражданска позиция и искат да я изразят публично, а също и желание да реализират граждански проект, инициатива или доброволчески дейности.

Семинарът се организира от неформална група „БУДИЛНИКь“, която се сформира по време на проекта „Младежки съвет Марица“.

На обучението младежите ще бъдат запознати как тяхното послание и идея да стигнат до хората, ще се запознаят с тънкостите на ораторското майсторство, с психологията на убеждаващото въздействие, както и какво поведение да имат пред медиите и как да работят с PR-ите.

Кулминацията - „КЛЮЧе – МАРИЦА“ ще е гала събитие, на което през есента младежите ще имат възможност в рамките на 15 минути да представят идеите си пред широка публика. Те ще говорят пред млади хора от региона, представители на местната власт и медиите. За най-добре защитилите своите предложения предсeдателят на „Земеделски младежки съюз“ Йорданка Змиярова е подготвила награда  - посещение на семинар в чужбина под егидата на неправителствената организация

Неформална група „БУДИЛНИКь“ бе сформирана от активни млади хора, на които да се даде възможност да отстояват позициите си и да защитават правата си пред местната власт и обществото.