Куклен празнува 15 години от обявяването си за община
Куклен празнува 15 години от обявяването си за община / Дарик архив

Една от най-младите общини в България – Община Куклен ще отбележи 15 години от учредяването си. Театрални постановки, кулинарни и занаятчийски изложби на местни автори, както и танцови спектакли са само част от събитията в богатата програма.

Тържествата започват днес от 19 ч. с театралната постановка "Министърът - женкар" с участието на Христо Гърбов, а входът за нея е безплатен. Тя ще се играе в Народно читалище "Н. Й. ВАПЦАРОВ, гр. Куклен. На 27 юни, пак в читалището, от 19 часа ще се открие изложбата "Карикатурите на Димовски и героите на Хайтов" на Фондация "Памет".

На 2 юли от 13,30 до 15 часа пред парка на читалището ще се проведе кулинарни и занаятчийски изложби. От 17 часа на сцената в центъра участие ще вземат певчески и танцувални самодейни състави от Община Куклен, както и гостуващи състави.

В празничната програма ще пеят още любимците на тийнейджърите Павел и Венци Венц, както и академичен фолклорен състав от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. На 3 юли до манастира "Св. Св. Козма и Дамян" ще се проведат традиционните състезания по класически борби.

Всички, които искат да бъдат част от нашата 15-годишнина, нека се включат в събитията”, призова кметът на Община Куклен Мария Белчева.