Мигрантският натиск в страната ни е по-малък тази година
Мигрантският натиск в страната ни е по-малък тази година / БГНЕС, архив

Натискът от мигранти тази година в страната е по-нисък в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи през журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова, която участва във Видин в работна среща по превенция на престъпността.

Бъчварова не приема сериозно искането на БСП за оставката й

Въпреки това МВР полага всички усилия да задържа нелегално влезлите на територията на страната. Фактът, че на изхода от страната - във Видинска област, се задържат повече мигранти, показва, че системата за сигурност работи достатъчно добре. Това, колкото и да е нелогично, те да влизат на Малко Търново, а да ги задържаме във Видинска област, потвърждава доброто функциониране на системата, каза вътрешният министър.

Цветанов: Бъчварова полага максимални усилия, оценката я дава премиерът

Във Видин Румяна Бъчварова участва в работна среща с представители на областните управи, местните власти, правоприлагащите структури, прокуратурата, областните дирекции на изпълнителната власт и други, която е част от кампанията на МВР и Националното сдружение на общините по инициативата "Заедно в превенцията на престъпността. Целта на инициативата е да ангажира всички институции, които имат отговорности за подобряване на средата за сигурност.