С музей на открито започнаха честванията на 139-годишнината от Освобождението на Свищов
С музей на открито започнаха честванията на 139-годишнината от Освобождението на Свищов / снимка: Пресцентър- Община Свищов

С музей на открито на площад "Свобода" в Свищов започнаха честванията за 139- годишнината от Освобождението на крайдунавския град. През целия ден гражданите и гостите на града имат възможност да се докоснат до дрехи, оръжия и предмети с историческа стойност и значение, експонирани от клуб "Традиция".

"С допира си до музейната експозиция, посетителите ще могат да попият от духа на Освобождението и да засилят очакването си за деня на въстановката, който по програма е от 10.30 часа на 26 юни в местност „Паметниците”. Музейната експозиция ще бъде на разположение и в неделя, когато ще бъде пресъздадено паметното събитие от нашата история", съобщиха от пресцентъра на Община Свищов.

 

От 17.00 часа днес в Изложбената зала на къщата –музей „Алеко Константинов” ще бъде открита гостуваща експозиция от къщата-музей „Иван Вазов” – Сопот, след което от 18.00 часа честванията ще продължат с творческа вечер, изпълнена с поезията на Георги Драмбозов и Любомир Симеонов.