Надграждат стадион „Ивайло“ във Велико Търново
Надграждат стадион „Ивайло“ във Велико Търново / netinfo

Надграждане на стадион „Ивайло“ за участието на „Етър ВТ“ в първенството на Втора професионална футболна лига се реализира в момента. След като миналата година бе изградена съдийска стая, която отговаря на всички изисквания на УЕФА, сега се акцентира върху фоайето, коридорите, съблекалня- домакини и прилежащи помещения.

Фоайето в централния вход на стадиона вече е пребоядисано, във виолетово и бяло. Ремонтирана е още една стая, която ще се ползва от треньорския екип, а по изискване на БФС по време на мачовете в нея ще се настаняват съдийският наблюдател и делегатът.

Тази седмица бяха сменени вратите на помещенията, ползвани от Футболен клуб „Етър ВТ“, предстои да се оформи лекарски кабинет.

В момента се освежава и пребоядисва съблекалнята на представителния отбор на "виолетовите", която трябва да посрещне футболистите след лагера в Дряново. През зимата за нея бе закупен климатик, а за съблекалня гостите Община В. Търново отпусна средства за нов бойлер.

Дейностите се извършват от служители на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ , като фирма"Алумина Елит" изработи и монтира базвъзмездно вратите, а със строителни материали и теракот подкрепа оказа Николай Владимиров- управител на фирмa.

Кметът Даниел Панов е информиран за това какво още е необходимо, за да отговаря стадион „Ивайло“ на нормативните документи на БФС и е дал картбланш за работа. В момента се подготвя схема за видеонаблюдение, която да обхване тунела към съблекалните, пътят на реферите до съдийската стая и невралгичните зони по трибуните и входовете.

Трябва да бъде обособена и зала за пресконференции, която е задължителна за професионалния футбол, а и за всяко друго по- голямо спортно събитие на стадион „Ивайло“, като например Държавно първенство по лека атлетика, дори за подрастващи.

Санитарните помещения на двете съблекални от северната страна на стадиона също се нуждаят от основен ремонт, необходимо е и изграждане на озвучителната система.

Преди броени дни ОП „Спортни имоти“, съвместно с клубовете "Етър-Аякс" и "Радослав Великов - Михаил Ганев", приключи с реновирането на залата по борба от северната страна, за която имаше предписания от РЗИ още от 2012 г. Сега младите борци от В. Търново тренират в нея при далеч по- добри условия.

В началото на тази година бе финилизиран и проектът за ремонт на южните зали на стадион „Ивайло“, със средства от който бе подменена и прозоречната дограма на северната част на съоръжението, и монтирани врати към паркинга.