Община Дупница няма да рекламира автобизнеса в града, пуска билбордове по АМ Струма
Община Дупница няма да рекламира автобизнеса в града, пуска билбордове по АМ Струма / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Общински съвет- Дупница отхвърли предложението на общинските съветници от групата на Обединения демократичен блок, Общината да подкрепи бизнеса с автомобили в Дупница чрез реклама. Те предлагаха общината да отреди шест общински терена, на които да изгради билбордове, където да рекламира бизнеса с автомобили, както да организира мероприятие по рекламиране на търговията с автомобили в Дупница.
Кметът Методи Чимев каза на сесията, че при него не са ходили представители на автотърговците, за да търсят съдействие.

Общинският съвет прие да бъдат определени терени за поставянето на билбордове по АМ Струма, но бизнеса ще трябва да си плаща, за да се рекламира на тях.
Съветниците приеха да се предприемат стъпки за поставяне на табела указваща посоката за град Дупница, до табелата за с. Дрен, по АМ „Струма", посока Благоевград-София. Такава табела липсва и не става ясно, че отклонението за с. Дрен, може да се използва да влизане в северната част на Дупница, където са и автокъщите, обясниха от ОДБ.