Младежи от Добрич картографираха Балчик
Младежи от Добрич картографираха Балчик / Младежки център Добрич

Двама младежки работника от Младежки център - Добрич  извършиха картографиране на община Балчик, което е част от поредица посещения на екипа на младежкия център в седемте близки до Добрич общини в Добричка област, информираха от Центъра. Целта на инициативата е запознаване с проблемите и нуждите на младите хора на възраст между 15 - 29 години - какво правят, какво желаят да се случи в тяхната община, в какви дейности биха имали желание да се включат и др.

Използваните методи за картографиране на региона са най-различни - интервюта с младите хора, анкетиране, наблюдение и др. По този начин се придобива информация за желанията и интересите на младежите, какво трябва според тях да се направи на местно и регионално ниво за подобряване на живота в общността, уточняват от Центъра.

В тази инициатива е бил обхванат основно град Балчик. Екипът е установил, че основните притегателни места за младежите в града през този сезон са централният плаж и заведенията около него. Младите хора имат добри възможности за развитие в града благодарение на добрата инфраструктура, възможности за развитие на туризъм, хотелерство, ресторантьорство, са другите направени изводи. В града, екипът се е срещнал и с представители на местните институции - община, образователни институции и две Народни читалища (Васил Левски и Паисий Хилендарски),  които са изразили желание за сътрудничество с Младежки център Добрич, споделили са професионален опит от работата си с младежите и са предложили идеи, които могат да бъдат осъществени в бъдеще.