40 екипа със заявка за участие в рали-крос „Ловеч 2016
40 екипа със заявка за участие в рали-крос „Ловеч 2016 / dariknews.archive

40 екипа са подали заявка за участие в рали-крос „Ловеч 2016", което ще се проведе на 25 и 26 юни край село Баховица, информираха от пресцентъра на общината. Състезанието е трети кръг на националния шампионат по рали-крос.

В събота е техническият преглед, който ще се проведе на паркинга на община Ловеч от 8:00 ч. Самата надпревара е в неделя, като се провежда за 27-и пореден път.

Тържественото откриване е от 8:30 ч., като от 9:00 ч. започват втори и трети квалификационен тур. Стартът на финалните серии е от 12.30 часа, а награждаването е от 14:00 ч.

Край Баховица вече са се състезавали изявени пилоти като Митко Илиев, Стоян Апостолов, Илия Чубриков, Стоян Колев, Павел Жеков, както и ловешките шампиони Цецко Цачев и Ивелин Йончев.
В организационния комитет тази година са включени кметът на Ловеч Корнелия Маринова, зам.-кметът инж. Ивелина Радевска, общинският съветник Валентина Янкова, старши комисар Иван Пепелджийски, директор на Областната дирекция на МВР - Ловеч, и др. Директор на ралито е Ивелин Йончев.

Трасето до футболния стадион край Баховица е с дължина 1052 метра. Надпреварата се радва на голям интерес и сред зрителите поради затворения маршрут, който дава възможност на пилотите да покажат умения и бързи реакции в сложни ситуации.