Съдят младеж за кражбата на пари от търговски обекти
Съдят младеж за кражбата на пари от търговски обекти / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен мъж извършил поредица кражби на пари от различни търговски обекти.

Обвинението срещу Младен М. е за това, че през периода 14 - 27.02.2016 г. задигнал пари от търговски обекти - магазин за хранителни стоки, заведение за бързо хранене, рецепцията на хотел и салон за красота. Общата стойност е 396,80 лв.

Обвиняемият е осъден неколкократно за извършени кражби на пари от различни търговски обекти, като последно бил освободен от затвора в Ловеч на 05.02.2016 г. Няколко дни по-късно Младен М. се прибрал в Габрово и минал покрай магазин за хранителни стоки. Застанал в близост до магазина, издебнал продавача да напусне за кратко помещението, влязъл вътре и взел оборота - сумата от 110 лв., след което избягал.

На 20.02.2016 г. следобед обвиняемият влязъл в заведение за бързо хранене, издебнал продавач - консултанта докато обслужва клиент, пресегнал се и от чекмедже зад щанда взел сумата от 30 лв. и избягал.

На 25.02.2016 г. след полунощ Младен М. влязъл в хотел „Балкан", поръчал си кафе, след което се скрил, изчакал работещата на рецепцията да отиде до тоалетна и взел от касата сумата от 58 лв. и от дамската чанта на жената портмонето, в което имало лични документи и 20 лв., след което напуснал хотела.

На 27.02.2016 г. следобед обвиняемият влязъл в салон за красота, поискал да му налеят вода, като през това време без да го забележат, взел от рафт дамски портфейл, в който имало карти за пазаруване и 150 лв. и напуснал обекта.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.