За десета година организират мото рок фест във В. Търново
За десета година организират мото рок фест във В. Търново / плакат: организатори

Мото рок фест Велико Търново отбелязва 10-тото си юбилейно издание тази година. Фестът ще се проведе от 7 до 10 юли край река Янтра в подножието на паметника на Асеневци и е под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Ежегодната проява има богата история зад гърба си – през годините на търновката сцена са стъпвали едни от най-легендарните рокаджии в света, сред които Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Удо , Юрая Хийп. Музикалната сцена ще бъде изградена точно до Стамболовия мост, както и временни заведения за скара и бира. През трите фестивални дни в старата столица се очакват над 5 000 любители на мощните машини и твърдата музика от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия, около 2000 мотора от страната и чужбина, както и много гости и граждани на Велико Търново .

Организира се от мотоклуб "Олд Бастардс" и мотоклуб "Хелс Ейнджълс" със съдействието на Община Велико Търново . Фестът се провежда под патронажа на кмета на град Велико Търново г-н Даниел Панов. На старта на проявата в четвъртък ще се изредят някои от най - популярните имена на българската рок музика като: Милена, Кольо от "Обратен ефект", Ерол от група "Уикеда" и Пецата от "Контрол", обединени в най -новата супер група в България под името "Шоуто на Пецата".

На 8 юли на сцената ще се качат любимците на българските рок фенове Светльо Витков и неговата група "Легендите". В съботната вечер ще забият сърбите от Айвар млевен с трибюта на Iron Maiden и група Hammerhead най -успешния български трибют на Metallica По време на събитието, гостите могат да се насладят на аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина “, еротично шоу, конкурси за най-красив мотор, атрактивно управление на двуколесно возило, както и Poker run до манастирите около Велико Търново.

По традиция всяка година мотористите правят почетна обиколка с поднасяне на венци пред паметника Майка България и факелно шествие до Царевец, а в небето над Велико Търново ще бъдат пуснати 1000 летящи фенери в памет на загинали при катастрофи мотористи Официалното откриване ще бъде на 8 юли от 20:00 часа от великотърновския кмет, като ще присъстват и официални гости от страната и чужбина, организатори и спорсори. И тази година Мото Рок Фестът ще се проведе под мотото за безопасно шофиране и толерантност между всички участници в движението по пътищата.