Дъщерята на Тръмп съдена за плагиатство на модел италиански сандали
Дъщерята на Тръмп съдена за плагиатство на модел италиански сандали / Guliver/Getty Images

Италианският производител на обувки Aquazzura обвини в нарушаване на авторските права Иванка Тръмп - една от дъщерите на американския милиардер Доналд Тръмп, който си гарантира номинацията на Републиканската партия за кандидат президент на САЩ.

Изтеглиха от пазара шалове на Иванка Тръмп

Както съобщава сп. "Пийпъл", искът е подаден в съд в Ню Йорк тази седмица. Италианската компания твърди, че дъщерята на бизнесмена е заимствала един от най-популярните модели сандали Aquazzura с 10-сантиметрови токчета, които струва над 780 долара. Иванка Тръмп пуснала почти точно такъв чифт обувки със собствената си марка "Хети", на цена от 145 долара. Производител е компанията Marc Fisher Holdings.

Ищците настояват за процес, на който журито да реши дали Иванка Тръмп е виновна в плагиатство. Представители на Marc Fisher Holdings, от своя страна заявяват, че обвиненията на Aquazzura са безпочвени и са повдигнати от италианската фирма само за да "увеличи собствената си популярност."

Иванка Тръмп през последните месеци активно помага в провеждането на предизборната кампания на баща си. Тя се появява редовно на митинги, организирани от милиардера, и подкрепя кандидатурата на баща си по време на публични изяви.

Източник: БГНЕС