Цялата държавна власт на откриването на реновирания театър в Пловдив
Цялата държавна власт на откриването на реновирания театър в Пловдив / снимки:Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Цялата държавна власт дойде на откриването на обновения Драматичен театър в Пловдив. Премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов, депутати от различни политически партии, областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев, общински съветници, културтрегери и граждани изпълниха залата на сградата.

Отивам да гледам театър“, каза пред събралото се множество Борисов и припомни, че това се случва благодарение на Правителството, което отпусна 4,2 млн.лв. за реконструкцията на театъра, след като през август 2013 г. изгоря голямата сцена на културната институция.

Дадох дума, че ще ремонтираме сградата. Театърът в Пловдив е най-хубавият в цяла България“, заяви от своя страна министърът на културата Вежди Рашидов.

След цялостния ремонт Драмата разполага с асансьор на сцената, със система за пожароизвестяване, изгражден е санитарен възел за хора с увреждания, има и медиатека.

Подменени са основните инсталационни системи, възстановена е сцената, инсталирана е нова озвучителна и осветителна система, подобрена е акустиката.

Официалното откриване е с представление на Камен Донев.