Мъж откри стрелба в киносалон в Германия
Мъж откри стрелба в киносалон в Германия / Guliver/Getty Images

Мъж с маска и патрондаш откри огън в кинокомплекс в малкия западногермански град Фирнхайм, близо до Франкфурт, предадоха световните агенции, позовавайки се на германски медии.

Противоречиви са данните относно това дали има пострадали. По първоначални данни между 20 и 50 души са били ранени. По-късно тази информация бе опровергана от германската полиция, според която няма ранени при стрелбата.

Нападателят е застрелян от полицията, съобщи общественият тв канал АРД, като се позова на вътрешното министерство, предадоха ДПА и БТА. По-рано "Билд" и "Фракфуртер алгемайне цайтунг" съобщиха, че стрелецът е задържан.

Мъж откри стрелба в киносалон в Германия
netinfo
Мъжът влязъл в кинокомплекса към 15.00 ч. и се барикадирал вътре. Очевидци чули изстрели. Според в. "Дармщетер ехо" ранени са между 20 и 50 души. Полицейски източници казали за "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че няколко души са ранени.

Не е ясно дали стрелбата е била политически или идеологически мотивирана, или е била опит за обир, съобщи Ройтерс, цитирайки германски вестник. ДПА, цитирайки източници от силите за сигурност, съобщи, че мъжът най-вероятно не е бил терорист.

Органите на реда са побързали да неутрализират нападателя заради информациите, че има заложници.

„Полицията е получила обаждане с 14.45 ч. за маскиран мъж с дълго оръжие. Не е ясно дали става въпрос за истинско оръжие. Обадилият се е заявил, че е чул 4 изстрела, както и че маскираният мъж е изглеждал психически нестабилен”, заяви вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт, цитиран от БГНЕС.

Според телевизия Ен 24 нападението е извършено в комплекса "Кинополис".

Мъж откри стрелба в киносалон в Германия
netinfo
През юли 2012 г. Джеймс Холмс уби 12 души и рани други 70 по време на премиерната прожекция на последната част от трилогията за Батман „Черният рицар: Възраждане" в киносалон в американския град Денвър, щата Колорадо.

През юли 2015 г. въоръжен мъж откри огън в кино в щата Луизиана, като уби двама души и рани деветима.