4-ти ден няма следа от малкия Димо. Появиха се съмнения дали не е продаден
4-ти ден няма следа от малкия Димо. Появиха се съмнения дали не е продаден / netinfo

Четвърти ден, полицаи, пожарникари и доброволци издирват 3-годишния Димо. Детето изчезна в понеделник в гората край русенското село Смирненски.  Днес  в акцията се включиха още доброволци.

Поредният обход на гората започна рано сутринта. Все по-малки са шансовете Димо да бъде намерен, но роднините, както и хората, които се включиха в акцията по неговото издирване не се отказват. До момента е претърсен районът в радиус от 3 километра от мястото, където е изчезнал, като днес периметърът е разширен

„Има надежда затова продължаваме да търсим. Разширяваме периметъра на търсене. Досега са претърсени гори в радиус на 3 километра от мястото, където детето е видяно за последно. Има диви животни, но най-големите са чакали и диви свине затова смятам, че няма опасност за детето от животни“. :каза пред Дарик зам.-кметът на община Ветово Исмаил Селим, който координира действията на доброволците .

 

След безрезултатното търсене до момента, при което не са намерени никакви следи,  се появиха съмнения у някои хора дали детето не е било продадено.  Родителите Емил и Албена Алексиева категорично отхвърлят подобни обвинения. Тригодишният Димо изчезна в понеделник в държавната гора между селата Смирненски и Тетово, край Русе. Семейството му, което се препитава с бране на билки дошло от Търговишко за да бере липов цвят. Освен Димо семейството има още две деца.