Изложбата Венеция се оглежда ще гостува във В. Търново
Изложбата Венеция се оглежда ще гостува във В. Търново / снимка: Пресцентър- Община В. Търново

Във Велико Търново предстои откриването на уникалната фото изложба „Венеция се оглежда“. Събитието е насрочено за 21 юли в Изложбените зали "Рафаел Михайлов", където експозицията ще остане до 2 август.

Престижното културно събитие ще бъде продължение на успешното сътрудничество на Община Велико Търново с Италианския културен институт в София.

Фотографиите са част от колекция от над 1000 снимки, реализирани между 2004 и 2006г. Те представят една непозната Венеция, ефимерна и едновременно вечна, която се оглежда в стъклата на собствените си прозорци. Този град се представя като променлив и неуловим, а всъщност е идеален и метафизичен.

Фотографиите не са негово копие, а визии от една въображаема Венеция, която променя формите и цветовете си, разпространява присъствието си в неочаквани гледки и изумителни асоциации, в които конкретиката се слива по художествен начин с абстрактното. Куполи, дървета, камбани, колони, облаци, статуи и комини изкачат от прозорците на къщи и дворци, приемайки необичайни форми.