Млад шуменец загина след тежка катастрофа
Млад шуменец загина след тежка катастрофа / снимки: Дарик-Шумен

21-годишен шуменец загина след тежка катастрофа станала в кв. „Боян Българанов", информират от полицията. Инцидентът е станал тази 01:51 ч. Водач на лек автомобил „БВМ 318" с шуменска регистрация се движил от Лозево в посока към кв. „Боян Българанов".

Малко преди кръстовището до обръщача пресякъл разделителен остров на и преминал в насрещното пътното платно. Завъртял се е и се ударил в дърво, което от силата ан удара се е врязло в купето на колата.

Млад шуменец загина след тежка катастрофа
netinfo

В болницата са откарани водачът и 16-годишно момиче, пътник в автомобила. Малко по-късно шофьорът - младеж на 21 години от Шумен е починал в болничното заведение. Момичето е оставено за наблюдение, въпреки че след първоначални преглед сериозни наранявания не са установени.

Причините за инцидента се изясняват. Вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост. Изяснено било, че водачът бил лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 месеца. Работата по случая продължава.

Млад шуменец загина след тежка катастрофа
netinfo

От Сектор "Пътна полиция" заявиха, че се проверява дали шофьорът не е употребил алкохол. Той е бил хващан да управлява МПС след употреба на алкохол и е бил лишен от правото да шофира за срок от 1 година.