Ремонтират осветлението на тунела при Железница, трафикът се пренасочва по обходни маршрути
Ремонтират осветлението на тунела при Железница, трафикът се пренасочва по обходни маршрути / Дарик, архив

Започна ремонтът на осветлението на тунел „Железница“ на главен път Е-79.

Ремонтните дейности ще се извършват между 8 часа и 20 часа в делничните дни и трябва да завършат до 29 юни.

През този период преминаването през тунел „Железница“ ще бъде ограничено и трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути. В посока София - Кулата движението ще се отбива след мотел „Монца“, в ляво до включване по общински път Благоевград - Симитли - Черниче, продължава по него и при отклонението за село Железница се влива в път I-1 при км 371.

В посока Кулата - София трафикът ще се отбива при отклонението за село Железница, в ляво по общински път Благоевград - Симитли - Черниче, и се включва отново в път I-1 при км 369.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и стриктно да спазват въведената временна вертикална сигнализация с пътни знаци.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.