Делтапланер се включи в издирването на безследно изчезналия Станимир
Делтапланер се включи в издирването на безследно изчезналия Станимир / Дарик архив
Делтапланер се включи в издирването на безследно изчезналия Станимир
87913
Делтапланер се включи в издирването на безследно изчезналия Станимир
  • Делтапланер се включи в издирването на безследно изчезналия Станимир

Делтапланер се е включил в издирването на 9-годишния Станимир Мичков, който в понеделник изчезна безследно край карловското село Богдан, каза за Дарик радио кметът Христо Иванов. Търсенето на момчето обхваща все по-голям периметър, радиусът е от около 4-5 километра около селото. Теренът представлява изоставени земеделски имоти. Районът е обрасъл с висока трева и нискостъблени дървета и храсти, което силно затруднява претърсването през нощта. Площта, която е обходена към момента, е около 1000 дка, допълни кметът на село Богдан. Ако опитите за откриване на момчето са все така безрезултатни, на полиция и доброволци предстои трета безсънна нощ.

Активното издирване на момчето продължава вече 48 часа. Христо Иванов беше категоричен, че се работи на пълни обороти. Участват около 35 полицаи от РУ – Карлово, РУ – Хисаря и специализирана група за издирване от Пловдив. За намирането на Станимир помагат и кучета. Като доброволци в издирването са се включили също мъже от местната ловна дружинка и служители на държавното лесничейство. Общият им брой е около 20.

Полицията работи по всички възможни версии за внезапното изчезване на 9-годишния Станимир Мичков. Вчера и днес в районното управление в Карлово няколко пъти за разпит е била привиквана майката на детето – Павлина. Тя е с интелектуална недостатъчност, което допълнително затруднява разследващите. Разпитвани са и други жители на селото за изясняване на ситуацията, включително и пастрокът на Станимир – Иван Стайков. Към момента няма задържани.

Детето се изгуби безследно в понеделник следобед в близката до село Богдан гора, докато е извеждало домашни животни на паша заедно с майка си. Сигналът за изчезването е бил подаден в полицията в понеделник вечерта. Станимир Мичков е бил облечен с дънки и синя блуза. Висок е около 140 см., с кестенява коса е и носи очила. Детето живее с майка си и втория си баща, семейството е социално слабо.

Чуйте и от прикачения звуков файл.