Реформаторите обвиниха БСП в манипулации за образованието
Реформаторите обвиниха БСП в манипулации за образованието / БГНЕС, архив
Реформаторите отвърнаха на обвиненията на БСП за образованието
87911
Реформаторите отвърнаха на обвиненията на БСП за образованието
Реформаторите отвърнаха на обвиненията на БСП за образованието
  • Реформаторите отвърнаха на обвиненията на БСП за образованието
  • Реформаторите отвърнаха на обвиненията на БСП за образованието

Депутати от Реформаторския блок защитиха образователния министър Меглена Кунева, след като малко по-рано БСП поиска оставката й.

Вижте какви са мотивите на опозицията

"Изказванията на БСП от последните няколко дни, свързани с реформата в сферата на образованието и последните събития, са лъжа. За нас поведението на БСП е ясно политическа манипулация и се вижда, че за тях президентските избори са на живот и смърт; за тях президентските избори са цената за тяхната реабилитация и падащия рейтинг. Поради тази причина са склонни на манипулации и лъжи по отношение на това какво се случва в сферата на образованието", каза Димитър Делчев от реформаторите.

Делчев заяви, че БСП са започнали своята кампания с откриване и поднасяне на цветя пред паметника на Тодор Живков и затова от дясната коалиция няма как да вземат на сериозно техни твърдения по отношение на качването на заплатите на учителите.

Борисов определи като добро пожелание казаното от Кунева за учителските заплати

По време на управлението на Пламен Орешарски БСП не са внесли нито един закон за училищното и предучилищно образование, така че ако искат да представят себе си като активни борци за реформата в образованието, не им се получава, категоричен е депутатът реформатор.

"На второ място изглежда все едно политиката и визията на БСП по отношение на образованието им се изчерпва с назначаване на синове, с граждански договори за жени техни близки и с подобни средства", каза още Делчев.

Той бе категоричен, че от Реформаторския блок ще продължат да настояват за спазването на управленската програма и коалиционното споразумение. Депутатът цитира конкретно точка 8.1 от него, в която пише, че всяка година парите за образование ще се увеличават поетапно с цел да се финансира и заработи системата по-добре.