И Разград с мол
И Разград с мол / netinfo

Идеен проект за мол от ново поколение представи днес бизнесмен с корени в Разград. 40-годишният Свилен Александров от години не живее в Лудогорието, бил е и в Англия, но със семейството си се е върнал в България, а сантиментите към родното място насочват и бизнес интересите му към Разград.

Проекта си той нарича лайфстайл център „EDEA“. Акцент в него не са търговските площи, както в повечето молове, а възможностите за забавление, съчетани с ежедневното пазаруване за домакинството, плащането на сметки и извършване на услуги.

За лайфстайл центъра вече е избрано и място – терен от 7 дка между ул. „Странджа“ и ул. „Добруджа“, срещу 16-етажните блокове, където преди време имаше идея да се прави втора автогара. Теренът е включен в тазгодишната програма за продажба на общински имущество, но когато в администрацията бъде внесено официалното инвестиционно предложение, ще коментираме какви са възможностите – заяви кметът д-р Валентин Василев, който бе на презентацията на проекта заедно с част от общинските съветници и председателя на местния парламент Надежда Радославова.

Центърът ще има социална насоченост и цените в него ще бъдат съобразени с покупателната способност на населението – увери инвеститорът. Основна част от него ще са забавленията, най-вече за децата, но не само – ще има мултиплекс 3D, боулинг, билярд, различни детски кътове, стена за катерене, интерактивни игри. Предвиден е ресторант, виенска сладкарница, ирландски пъб, салатен и витамина бар. Ще има супермаркет, който няма да е част от чуждестранна верига, а български, както и различни ателиета за услуги – часовникарски, ремонт на обувки, шивашки, куриерски, химическо чистене и други, аптека, както и каси за плащане на сметки за режийни разноски, ще има и закрита зона за паркиране. Предимство при настаняването в сградата ще имат местните фирми – категоричен бе Александров. Очаква се инвестицията да разкрие 150 работни места, тя ще е на стойност между 5 и 6 милиона лева, разширената площ на центъра ще 3000 кв.м. Фасадата му ще е в актуални за Лудогорието цветове – обяви още Александров. Ако всички процедури относно реализацията на продукта вървят с очакваното темпо, ще е готов до 2 години. В момента върви регистрацията на акционерното дружество, което ще бъде собственик, Александров се въздържа да обяви съдружниците си, но заяви, че няма чуждестранна инвестиция.

И Разград с мол
netinfo

И Разград с мол
netinfo

И Разград с мол
netinfo

И Разград с мол
netinfo

И Разград с мол
netinfo

И Разград с мол
netinfo