Какви законови промени обсъждат депутатите тази седмица?
Какви законови промени обсъждат депутатите тази седмица? / БГНЕС, архив

Парламентът ще обсъди на първо четене три законопроекта за промени в Закона за българските лични документи. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Два от законопроектите са внесени от Министерския съвет. Правителството предлага изменения, чрез които да се регламентира начина, по който в личните документи се имплантира носителят на електронната идентичност. Третият законопроект е внесен от Илия Илиев /ДПС/ и група народни представители и предвижда да се създаде картотека от кметовете за тези български граждани, които не отговарят на условията за адресна регистрация и те да се водят на временен служебен адрес.

Депутатите ще обсъдят промени в постоянни комисии и ще продължат с второто четене на изменения в Закона за защита при бедствия. В проектопрограмата е още ратификацията на Споразумението за създаване на регионален доверителен фонд на Европейския съюз в отговор на сирийската криза - "Фонд Мадад", и неговите вътрешни правила.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за особените залози и на второ четене изменения в Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления.

Първа точка в четвъртък ще бъде второто четене на промени в Закона за културното
наследство. В проектопрограмата е още второто четене на изменения в Закона за вътрешния одит в публичния сектор и в Закона за водите, както и първото четене на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в Наказателния кодекс.

В петък пленарното заседание ще бъде изцяло посветено на парламентарен контрол, който ще започне в 9.00 часа.

Източник: БТА