Още две общини идват в „Асоциация Водоснабдяване-Дунав“
Още две общини идват в „Асоциация Водоснабдяване-Дунав“ / netinfo

Още две общини си присъединяват към Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване Дунав“. Това става ясно от докладна, внесена за юнската сесия на Общински съвет-Разград.

Предложението се отнася до това как представителят на община Разград да гласува на извънредното Общо събрание на „Асоциация Водоснабдяване-Дунав“. Покана за провеждането му идва от областния управител Манол Кившанов. Заседанието се налага, тъй като още две общини са изявили желание да се присъединят към Асоциацията. Това са Кубрат и Завет, първата община до момента се обслужваше от дружеството във фалит „Водоснабдяване Меден кладенец“-Кубрат, а втората – от „Водоснабдяване-Исперих“. МРРБ е дало разрешение вливането на кубратското дружество да не става с пасивите на дружеството – уточни днес на заседанието на комисията по управление на общинската собственост кметът на Разград д-р Валентин Василев. Очаква се в скоро време и Общински съвет-Самуил да вземе решение да се присъедини към разградската асоциация. Така единствената община, която ще остане извън тази структура, ще е Исперих.

Доскоро се твърдеше, че създаването на такива асоциации, е задължително изискване за реализиране на европроекти в тази област, заместник-кметът Галина Георгиева обаче коментира днес, че според становище на МРРБ такова изискване по ОП“Околна среда“ няма, то е препоръчително.