Глутница кучета нахапа двама души в центъра на „Златни пясъци“
Глутница кучета нахапа двама души в центъра на „Златни пясъци“ / снимки: Красимира Александрова и БГНЕС архив

Глутница кучета е нападнала двама души в центъра на курорта „Златни пясъци“. С ухапвания са немски турист и работеща в комплекса жена, която се свърза с Дарик, за да разкаже за кошмарното си преживяване и да покаже нараняванията си.

Два часа след полунощ в понеделник Красимира Александрова се прибира от работа. В района на хотел „Адмирал“ срещу нея изскачат осем кучета.

„Както си вървя спокойно и без да чуя лай или ръмжене, усетих ухапване до коляното на левия ми крак. Появиха се и други кучета. Почнаха да ме лаят и хапят, след което ме събориха. Свих се и взех да чакам, защото не знаех какво да направя. За лош късмет никой не мина по алеята. Взех решение да тичам към близкия хотел, защото друго спасение нямаше. Знаех, че кучетата вероятно ще тръгнат след мен, но исках да съм по-близо до хора“, спомня си Красимира.

Глутница кучета нахапа двама души в центъра на Златни пясъци
netinfo

Тя успява да се измъкне от глутницата и да стигне до близкия хотел. Няколко минути по-късно вътре връхлетява и 29-годишен германец.

„Момчето беше цялото в кръв. Него също са го съборили и са го хапали. Той е успял да преброи пет кучета, а аз осем“

Красимира има ухапвания по двата крака. Ако не е била с дънки, е щяла да има повече следи от кучешки зъби. Жената още е в шок от преживяното в нощта на 20 юни. Тя работи от дълги години в курорта и досега не е чувала за подобен инцидент.

Глутница кучета нахапа двама души в центъра на Златни пясъци
netinfo

„Виждала съм бездомни кучета на „Златни пясъци“, които си ги познаваме и не са лоши – малко да ги заплашиш и те бягат. Тези обаче бяха абсолютно еднакви – черни, големи и охранени“, допълва Александрова. Тя си е извадила медицинско свидетелство за причинена лека телесна повреда и обмисля да потърси правата си в съда.

Глутница кучета нахапа двама души в центъра на Златни пясъци
netinfo

Случаят вече се проверява от местните власти, заяви пред Дарик шефът на приюта за безстопанствени кучета във варненското село Каменар Нели Георгиева.

„Вече сме извършили три проверки, но за съжаление те още не са дали желания резултат. Не се води статистика колко безстопанствени кучета има на „Златни пясъци“. Лошото е, че от прилежащите селищни образувания редовно се пускат животни, които увеличават популацията“, каза Георгиева.

През последния месец в курорта са заловени 15 кучета. Те се намират в приюта в Каменар и чакат осиновители.