Георги от Вършец дари спестяванията си за здравето на деца
Георги от Вършец дари спестяванията си за здравето на деца / Петя Димитрова
Георги Атанасов
87877
Георги Атанасов
Сабина Мечкова
Златко Живков
  • Георги Атанасов
  • Сабина Мечкова
  • Златко Живков

„Дай на човек каквото можеш, а на теб природата ще ти даде каквото ти трябва.” С тази вяра Георги Атанасов от Вършец  дари 4000 лева свои спестявания на четири деца със заболявания, които се нуждаят от скъпоструващо и продължително лечение.

Дарението си той направи пред журналисти в присъствието на кмета на Монтана Златко Живков.

„Поемам тази благородна инициатива с пълното съзнание и отговорност да съберем повече парични средства за успешното лечение на тези малки добри слънчица, за да подобрим тези бъдещ живот”, прочете в обръщение към хората Георги и отправи апел и пожелание към всички добри хора да последват инициативата му.

За да осъществи дарението си  Георги Атанасов дошъл  в детското отделение на болницата  в Монтана и разказал на старшата сестра Сабина Мечкова  за желанието си.

„Исках да направя и аз нещо добро, да се запомни, че не съм живял напразно. Възможности се намират, когато човек  има желание, казва Георги . Моят баща казваше така „който не остави нищо за поколението не е живял пълноценно. И аз  затова искам да оставя някои неща, които да напомнят, че и аз съм бил на този свят на тази земя.”

По професия е електротехник с 48 години трудов стаж. След пенсионирането си 2009 година започнал да си  майстори различни неща за себе си и за другите.   Сам си направил в двора геран, барбекю  с навес и мелница. Отглежда   150 саксии със цветя.

„Моля Ви всички да дойдете във Вършец и да ми гостувате, за да видите, когато човек има желание, какво може да направи.“