Търсят около 100 младежи за стаж и обучение
Търсят около 100 младежи за стаж и обучение / DarikNews.bg, архив

Около 100 незаети работни места все още има по схемата “Младежка заетост”, съобщи директорът на Бюрото по труда във Велико Търново. Обрешко Нечев посочи, че има свободни позиции в различни браншове. Търсят се както строители и обслужващ персонал, така и юристи, икономисти, инженери, енергетици.

Схемата осигурява заплата и осигуровки за обучаващите се за период от шест месеца. Ако те бъдат оставени на работното място за още толкова, ще бъдат поети само осигуровките, обясни Нечев.

Той съобщи, че в края на юни изтича срокът, в който работодателите могат да заявят желание за участие по схемата „Младежка заетост”.

Директорът на бюрото по труда отчете изключително ниско равнище на безработицата през май за Велико Търново. По негови думи такива данни не е имало от 7-8 години.

Ниският ръст на безработица за Велико Търново нарежда общината на 12 място от всички над 250 общини, информриа Обрешко Нечев. По данни на Бюрото по труда през месец май регистрираните безработни са 2 761, като за една свободна позиция са се конкурирали трима души.