Още един успешен випуск изпрати ПМГ - Враца
Още един успешен випуск изпрати ПМГ - Враца / ПМГ Враца

192-ма зрелостници получиха днес дипломите си за средно образование от най-голямата гимназия във Враца и региона – ПМГ „Академик Иван Ценов“. Възпитаниците на най-титулованата образователна институция в областта спазват традицията да навлизат в живота на възрастните с висок успех от дипломите, със знания и умения, натрупани в годините на обучение, с активна гражданска позиция и съзнание за отговорността пред обществото, която носят.

Огромна част от тях – бъдещи научни работници, инженери, лекари, програмисти, архитекти, юристи, педагози, икономисти, мениджъри, предприемачи – вече са приети в престижни университети в България и в чужбина.

Равносметката на завършващите врачанската природо-математическа гимназия за тази учебна година включва един носител на златен медал за най-висок успех от дипломата – Валенсия Вачева, още 15 носители на сребърни медали, постигнали успех до 5.94, както и 11 носители на бронзови медали, чиито дипломи с успех над 5.90.

Специални плакети за принос към издигането на престижа на гимназията получиха 13 зрелостници, които са защитавали честта на училището и на образователното дело в Област Враца на национални и международни състезания и олимпиади. Между тях личат имената на лауреатът на националната олимпиада по история Калояна Янкова и на Христина Христова, получила лауреатско звание на националната олимпиада по физика.

Не забравяйте, че колкото и далеч и колкото и високо да ви отведе животът, винаги може да се върнете тук, в този град, в тази страна, която всички наричаме Родина, в това училище, в което вие винаги ще имате място – в спомените, в духа му, в традициите, които го крепят за да бъде най-доброто в града. На добър час, випуск 2016, на добър час, скъпи млади хора! С тези думи директорът Татяна Василева изпрати поредния успешен випуск на най-елитната врачанска гимазия.