Три изнесени приемни в община Златарица проведе депутатът Клавдия Ганчева
Три изнесени приемни в община Златарица проведе депутатът Клавдия Ганчева / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Канализацията в Златарица е само частично изградена, няма и пречиствателна станция за отпадни води, алармираха жители на Златарица в приемната на народния представител инж. Клавдия Ганчева. Това не е само битов проблем, тъй като мръсните канали се изливат в природата, обясниха хората. Те споделиха, че биха искали по-голяма загриженост и инициативност от страна на кметския екип, за да стигат европейски средства и до жителите на малка Златарица.

Наред с посетителите в приемната, изложили частни въпроси, при депутата дойдоха и представители на КТ „Подкрепа“. Те споделиха, че е невъзможно да осъществяват синдикална дейност, тъй като хората се притесняват да търсят правата си предвид факта, че в Златарица трудно се намират работни места, а най-големият работодател е кметската администрация. В тази връзка бе и друг подаден при инж. Ганчева сигнал – че членове на управата наблюдават кои граждани посещават приемната и това смущава хората.

Недостиг на медицински персонал в Дома за стари хора е проблем, който не търпи отлагане, тъй като повечето обитатели на социалното заведение са лица с увреждания, споделиха жители на Златарица. Граждани алармираха също, че голяма част от сезонно наеманите от частни фирми дървосекачи работят без договори.

Приемна и в златаришките села Родина и Горско ново село проведе в понеделник народният представител инж. Клавдия Ганчева. От лоши пътища се оплакаха хората и в двете населени места. В голямото Горско ново село няма детска площадка, а църквата е в лошо състояние. Хората в селото искат също да бъде прецизиран проект  за изграждане на помпена станция на ВиК, която към момента се планира да бъде разположена в гъсто населен район.

За развитието на всички въпроси, по които народният представител инж. Ганчева пое ангажименти в Златарица, хората ще бъдат своевременно информирани лично от нея.