Нови детски площадки прави Община Павликени със средства от „Красива България“
Нови детски площадки прави Община Павликени със средства от „Красива България“ / снимка: Пресцентър - Община Павликени

Нови площадки за игра и алейна мрежа ще има в двора на ЦДГ  „Слънце“ в град Павликени. Първа копка на строителството направиха кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов и представителят на фирмата изпълнител Генади Георгиев.
Рехабилитацията в двора на детското учебно заведение стана възможна по проект на Община Павликени, съфинасиран от програма „Красива България“ на МТСП.

Стойността на целия проект е 64 873 лв., от които 29 517 лв. са предоставени от програмата, а останалите  35 356 лв. са съфинансиране от община Павликени.
Изграждане на нова алейна мрежа и три нови площадки за игра с монтирани детски съоръжения предвижда проектът. Строителството ще продължи три месеца и трябва да завърши до средата на септември.

Една от площадките ще бъде за тригодишни деца, а останалите две – за групи деца от четири до шест-годишна възраст. Площадките за игра ще бъдат покрити с ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която ще се монтират детските съоръжения. Отделните зони за игра ще бъдат тематично разработени като идеята на проектантите е те да приличат на животни от джунглата, домашни животни и други диви животни, за да са по-атрактивни за децата.

„Днес даваме старт на една изключителна инициатива, а именно да превърнем двора на Вашата детска градина в привлекателно място за игра и забавление на децата, но също така да е защитено и сигурно поле за игра“, каза при откриването кметът инж.Емануил Манолов.

Той обясни, че общинското ръководство е избрало двора на тази детска градина пръв да бъде обновен поради това, че е най-близо до градския център и защото намеренията са след 18 часа съоръженията в него да могат да се ползват от децата на целия град. „От следващата година ще продължим да обновяваме нататък дворовете на всички детски заведения не само в Павликени, но и в останалите селища и това ще е нашият ангажимент към бъдещето на общината“, каза още кметът.