В Овча могила откриха изложбена зала с творбите на Атанас Миндов
В Овча могила откриха изложбена зала с творбите на Атанас Миндов / снимка: Пресцентър - Община Свищов

В свищовското село Овча могила откриха изложбена зала с творбите на художника Атанас Миндов. Експозицията е с творения от преди 25-30 години, които са актуални и днес. Авторът споделя, че е предоставил своите творби с идеална цел, без никаква комерсиалност.

Мечтата му е да превърне залата в място, където учениците от двете местни училища да прекарват часовете по рисуване и в които той ще може да ги учи на особеностите и похватите в изобразителното изкуството.

Атанас Миндов е творец, преподавател и дарител, който с делата си оставя следа не само в България, но и по света, припомнят от пресцентъра на Община Свищов. Негови творби притежават частни сбирка в Англия, Гърция, Италия, Канада и Германия. Има участие в 23 национални, 38 регионални, 8 самостоятелни и 5 международни групови изложби. Построява 15 паметника в централна Северна България.

Председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов откри изложбата, като пожела тя да придобие популярност в по-широк мащаб. Д-р Кирилов не скри  радостта си от факта, че населените места в общината развиват и поддържат културен живот на много високо ниво.