Зрелостниците на гимназия Леонардо да Винчи - сред най-добрите в страната
Зрелостниците на гимназия Леонардо да Винчи - сред най-добрите в страната / netinfo

На 20 юни на тържествена церемония в огледална зала „Нели Божкова“, в присъствие на областния управител на област Добрич Детелина Николова, родители и гости, бяха връчени дипломите на учениците от 12-ти клас на Частна профилирана гимназия „Леонардо да Винчи“.

За поредна година училището е сред най-добрите „Топ 20“ училища в България, с отличните резултати на неговите възпитаници на държавните зрелостни изпити.

Златен плакет на училището получи Николай Господинов, който има три шестици на Държавните зрелостни изпити – отлична оценка на задължителната матура по български език и литература и пълни шестици на втора матура –– физика и на матура по желание – математика.

Сребърен плакет беше връчен на Теодор Генов, Боряна Тодорова и Кирил Сапунджиев, които имат отличен успех, включително на двете задължителни матури по Български език и литература и Английски език.

Бронзов плакет за принос към учението получиха още двама зрелостници- Виктория Михайлова и Венцислав Петков.

Всички те са възпитаници на училището от V клас.

Зрелостниците бяха поздравени от областния управител Детелина Николова, която им пожела да бъдат дръзки, смели и да не отстъпват от мечтите си.

С трогателно слово към зрелостници се обърна и директорът на училището Нели Николаева. Тя благодари на родителите за доверието към училището и тяхното отговорно отношение, на колегите си за всеотдайността и лоялността към ценностите на училището, на учениците за отличното им представяне на държавните зрелостни изпити.

ЧПГ „Леонардо да Винчи“ – гр. Добрич осъществява прием след 4-ти клас. Почти всички ученици избират да останат в същата гимназия след 7-ми клас. Средният успех на учениците, продължили образованието си в ЧПГ и завършили настоящата година, е Отличен 5,60. Голяма част от дългогодишните възпитаници на училището са приети в престижни университети във Великобритания, Холандия и Испания.

Зад успехите на училището стои труда на неговите учители, които са превърнали УЧИЛИЩЕТО в ДОМ и които вече осма година подготвят национални състезатели по математика, химия, физика  и английски език въпреки липсата на финансиране от страна на държавата и третирането на училището като търговско дружество.