Изкуството да рециклираш – едно по-различно събитие на 3-ти юли
Изкуството да рециклираш – едно по-различно събитие на 3-ти юли / dariknews.bg

Here2Help, децата от дом "Княгиня Мария-Луиза" и район "Централен" - Община Пловдив канят деца и родители на едно малко по-различно събитие.

"Днес от 11 часа в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще се опитаме да съберем с Ваша помощ колкото може повече пластмасови капачки от бутилки в подкрепа на една добра кауза и да трансформираме тези капачки в нещо различно. Защото една самотна капачка си остава само капачка, но събрана с други, тя може да се превърне в хиляди неща – в предмети от обкръжаващата ни среда, в картини ... в зеленчукова биоградина или ... дори нещо по-голямо – всичко зависи от креативността и желанието“, заявяват организаторите.

"Най–хубавото е, че в различните ателиета на открито могат да се включат от 3 до 103+ годишни. За всеки ще има занимание. Малчуганите ще имат възможността да рисуват върху пана от капачки, които ние ще осигурим, да редят мозайка, да правят гирлянди, да участват в детски игри, за които ще се погрижат нашите аниматори. Големите ще могат да се включат в по–трудни задачи или просто да се забавляват рамо до рамо с децата. Ще има и други изненади, но за тях … малко по-нататък“, допълват още те.