Бляскавото шоу с участието на любими български изпълнители отново събра хиляди почитатели на съвременната българска музика на площада в Благоевград.

На сцената прозвучаха не само хитови парчета, но специално за публиката в Благоевград изпълнителите представиха и свои нови музикални проекти. Публиката видя изпълнения на Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Steven Achikor. За първи път бяха представени и пет съвсем нови проекта на Pavell & Venci VencТ, Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев - Iskrata, Дарина Йотова - DARA, VenZi, Ники Бакалов и Виктория Георгиева.

Кой грабна хип-хоп наградите?

Сред най-аплодираните бе и Поли Генова. Тя изпя хита си от "Евровизия 2016" - "If love was crime", облечена в оригиналния си сценичен костюм от събитието. Тя заслужи и една от наградите - за "БГ посланик", връчена й от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от изпълнителния директор на БГ Радио Николай Янчовичин.

Новият албум на Графа с рекордни за българския пазар продажби

Феновете чуха и видяха за първи път проекта на "Pendara ethno projekt" с участието и на изпълнители от емблемата на Благоевград - ансамбъл "Пирин". На сцената излезе и легендарната рок група "Тангра" след 30 години отново със Стенли.

Сред победителите и наградените в различните категории бяха също Михаела Маринова, Михаела Филева, Графа, Криско, режисьорът Георги Ангелов, Ice cream. Наградата "БГ вдъхновител" на името на Ана-Мария Тонкова, която се връчва от екипа на БГ Радио за цялостен принос към българската музика, заслужи легендарната група "ФСБ" и бе получена от Румен Бояджиев.

Криско пита "Дали това любов е"

Бляскавата церемония се провежда за първи път на 25 март 2007 г. в зала 1 на НДК. Закачка със своите слушатели е и мотото на церемонията, повлияна от историите за Агент 007, съвпадаща с последните три цифри на годината. Водещи са Деян Славчев-Део и Руши Видинлиев. Най-добрите на родната поп и рок сцена се определят както всяка година чрез гласовете на единствено на слушателите на радиото. В същинското гласуване участват над 15 000 души. Те гласуват за общо осем категории: БГ Песен, БГ Текст, БГ Изпълнителка, БГ Изпълнител, БГ Албум, БГ Група, БГ Дует/Трио и БГ Видеоклип. Още две награди са връчени за БГ Композитор и БГ Вдъхновител, като за тях право на глас имат само музикантите и изпълнителите.