Откриха тялото на едното от момчетата, погълнати от Янтра във В. Търново
Откриха тялото на едното от момчетата, погълнати от Янтра във В. Търново / снимка: DarikNews.bg

Водолази тази сутрин откриха тялото на едното от изчезналите във водите на река Янтра във Велико Търново момчета. Претърсването на поречието бе подновено още в 6 часа сутринта, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В акцията по издирването на двамата деветокласници се включиха четирима водолази от старата столица и шестима техни колеги от механизираната бригада в Белене. Около 9 часа гмурците се натъкнали на тялото на едното дете. То било заплетено в коренища и дънери.

Претърсването на Янтра продължава и спасителните екипи търсят и второто момче. Трагедията с деветокласниците от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново се разигра около 14 часа в събота.

В горещия ден двете 15-годишни хлапета и техен връстник решили да се разхладят във водите на Янтра. Нагазили във вир, дълбок около 2 м, но бързеят ги понесъл. Едното от момчетата успяло да излезе на брега и малко след като изплувало, видяло, че приятелите му изчезват в дълбините. Веднага потърсило помощ на тел.112.