Съдът остави в ареста привлечените като обвиняеми за стрелбата в Слънчев бряг
Съдът остави в ареста привлечените като обвиняеми за стрелбата в Слънчев бряг / netinfo

Около 30 души, заедно с Димитър Желязков - Очите, предизвикали инцидента на 8 юни вечерта в Слънчев бряг, при който загина гард на наркобоса, а той беше тежко ранен. Това обяви защитата на двамата обвиняеми в опит за убийство на Митьо Очите. Все пак бургаският окръжен съд отхвърли искането за налагане на по-лека мярка. Георги Михайлов Иванчев и Радослав Веселинов, които са стреляли по три пъти в тялото на Желязков, остават в ареста.

Адвокатите на двамата са от Варненската колегия. Те пледираха, че клиентите им са невинни, а твърденията на прокуратурата - недостатъчни. Защитата представи свидетелски показания на чужденци, очевидци на престрелката. Туристите твърдят, че са видели как в заведението нахлула група от едри мъже. Според обвиняемите, Митьо Очите и хората му са започнали конфликта.

Главният прокурор: В Слънчев бряг - море, а отдолу блато

От държания обвинител стана ясно, че три от куршумите са били изстреляни в гърба на наркобоса. Той също представи показания на свидетели, които са разпознали Димитров като извършител на стрелбата.

По време на делото беше оповестен резултат от ДНК експертиза, според която по пистолета, с изтрити номера, с който е стрелял Иванчев, е имало отпечатъци на Николай Маринчев. Той е приближен на Очите и все още е в бургаската болница, след като беше ранен в престрелката.

По първоначални обвинения Димитров и Иванчев са произвели по три изстрела срещу Очите в нощта на 8 юни, при масовата кървава битка между 40 души в Слънчев бряг. Един от участниците - Александър Алексиев, охранител на Желязков почина. Самият Желязков беше приет с пет куршума в тялото в Бургаската болница, където в продължение на 6 дни животът му беше в опасност.

Бъчварова категорична: Нямало политически чадър върху Митьо Очите

По информация на главния прокурор Сотир Цацаров, Иванчев е бил с пистолет, със заличени номера, а един от проектилите е заседнал в жилетката на считания за наркобос по Южното Черноморие.