Събират с есемеси дарения за бездомни животни
Събират с есемеси дарения за бездомни животни / DarikNews.bg, архив

Пазарджишката гражданска организация "Моят Пазарджик" започна кампания с есемеси за набиране на пари за бездомните животни. Първата по рода си акция разполага с три номера, на които може да се дарят различни суми. С изпращане на текст pzb на 1851 се изпращат 1,20 лева, с pzbb на 1092 – 2,40 лева, с pzbbb на 1096 – 6 лева. Инициаторите са открили и банкова сметка - IBAN: BG18CECB97901076514201 в ЦКБ. Скоро ще бъдат поставени кутии за дарения в магазини из града.

Целта е да бъдат сложени хранилки за изхвърлените на произвола животни – и четириноги, и диви птици. На скитащи в парковете и градинките кучета и котки ще бъдат направени ваксинации, обезпаразитяване, кастрация и ще им бъдат поставени каишки срещу паразити. Така ще бъдат предпазени преди всичко децата, играещи по тревата, където ходят и бездомните животни.

А в този сезон те се увеличават с новородените и захвърлени от стопаните си. Обикновено излишните биват изоставени на оживени обществени места с надеждата, че там все някой ще им подхвърля храна. Последното зарязано така куче е намерено до Изчислителния център, а от организацията се опитват да му намерят дом.