Ботев /Враца/ ще участва в елитната група до 19 години
Ботев /Враца/ ще участва в елитната група до 19 години / netinfo

Професионалната работа в "Ботев" Враца дава реални резултати, а преди дни клубът получи покана да включи своята селекция за юноши си старша възраст в най-престижното и най-тежко първенство в детско-юношеския футбол - елитната група за таланти до 19 години - U 19.
След внимателен анализ ръководството прецени, че децата от школата заслужават шанса да се изправят срещу най-добрите на своята възраст. Старши треньорът Диан Попов е уверен, че ще успее да сглоби боеспособен състав. Основната задача е тимът да се представи на ниво в първенството, но също толкова важно е младите футболисти да впечатлят с изявите си наставника на мъжкия тим Бойко Величков.

Кметът на Враца и председател на клуба Калин Каменов смята, че това не е само футболна инвестиция, но е изключително важно за града. „С приоритет каним към тима да се присъединят момчета, които са напуснали нашата школа и Враца, за да търсят изява на по-високо ниво. Сега ще имат възможност да играят престижни мачове във Враца и да са на крачка от мъжкия отбор. Като кмет полагам усилия този процес да се случи във всички сфери на социално-икономическия живот, защото градът ни се нуждае от млади хора. Не на последно място с отбор в Елитната група ще можем да привлечем и най-големите таланти от Северозападна България, да станат част от "Ботев" Враца - както винаги е повелявала футболната традиция в региона", обясни кметът Каменов.

„Надявам се с този ход да сме дали ясен знак на всички момчета в школата, че тук вече се работи с амбиция, поставят се цели и се търси изява на най-високо ниво", добави маркетинг директорът Денислав Георгиев. Сигурен съм, продължи той, че от това решение на ръководството ще спечелят всички деца в школата и тези, на които са им минавали мисли рано-рано да напускат "Ботев" в посока София, Ловеч и дори Монтана ще бъдат удовлетворени тук. Представянето на U19 ще бъде катализатор за развитието на цялата школа, смята Георгиев.

Подготовката на тима започва в началото на юли, а треньорът Диан Попов ще завърши селекцията до края на следващата седмица. Предвидени са поне 5 контролни срещи. Очаква се шампионатът да започне през втората половина на август.