Пуснаха на свобода мъжа, обвинен за отвличане на тийнейджърка
Пуснаха на свобода мъжа, обвинен за отвличане на тийнейджърка / Dariknews.bg, архив

Варненският окръжен съд пусна от ареста 55-годишния Ю. Мирчев, който беше задържан за отвличането на 18-годишна тийнейджърка в центъра на морската столица.  Прокуратурата настояваше мъжът да остане за постоянно зад решетките, но искането не беше уважено.

Момичето с инициали Т.П. се качило в колата на Мирчев в района на Централна поща във Варна и по-късно съобщило на полицията, че е било отвлечено. Пред съда обвиняемият заяви, че са тръгнали за мед, но автомобилът се развалил близо до село Каменар и той платил на такси, за да върне момичето обратно.

Отвлякоха 18-годишна в центъра на Варна

Според съда момичето през цялото време е имало възможност да комуникира, както с приятеля си, така и с органите на МВР, както и да опита да обясни къде се намира.

В колата на обвиняемия е имало газов пистолет, с който тийнейджърка е стреляла в гората, стана известно в съдебната зала. Според съда наличието на оръжието в автомобила не е основание да се счита, че обвиняемият е бил въоръжен.

Мирчев не е осъждан, има постоянно местожителство, поради което не може да се направи извод, че съществува опасност да се укрие или да извърши престъпление. Затова, съдът не взе мярка за неотклонение спрямо 55-годишния мъж.