Най-често задаваните въпроси относно матраците
Най-често задаваните въпроси относно матраците / netinfo

Покупката на нов матрак създава много въпроси и това е нормално, защото все пак това не е нещо, което правим всеки ден. Да избереш точния матрак спрямо своите навици и нужди е по-важно, отколкото си мислиш. Замисли се, че човек прекарва една трета от живота си в леглото, затова избраният матрак ще бъде с теб през по-голямата част от живота ти.

Ако ти е писнало да се събуждаш със схванат врат и болки в гърба, с насъбрала се умора, определено ти е време за нов матрак. Не се притеснявай, ако знаеш точно какво търсиш и како ще е подходящо за твоите лични нужди, няма да имаш проблем и затруднения.

Погледни краткия наръчник и ще се чувстваш по-уверено при избора на правилния матрак за твоето тяло.

Въпрос: Колко често трябва да сменям матрака си?

Отговор: Имаш проблеми със съня? Събуждаш се с умора и ти се спи много повече, отколкото преди да си легнеш? Всяка сутрин се събуждаш със схванат врат и болки в гърба? Често кихаш и кашляш през нощта? Крайно време е да смениш матрака си!
Средната продължителност на използване на един матрак е около осем-десет години. Ако си мислиш, че можеш да използваш матрака си за по-дълъг период, например 10 години, една проста сметка ще промени мнението ти. Ако прекарваш 8 часа на денонощие в леглото (а най-вероятно е повече, защото го използваш също за четене, гледане на телевизия, почивка). Това означава, че прекарваш около 30.000 часа в леглото си за тези десет години. Все още ли мислиш, че матракът ти не се нуждае от смяна?

Въпрос: Как да позная, че е време да си купя нов матрак?

Отговор: Понякога дори матракът ти да не е все още толкова стар, ако имаш проблеми със съня, новият матрак може да не е толкова лоша идея. Не трябва да правиш компромис с качеството на съня, който получаваш всяка нощ. Ако не се чувстваш удобно в леглото си, ако не се събуждаш отпочинал и с нови сили, а усещаш болки, щом станеш, е време да инвестираш в здравето си.

Разгледай матрака си. В него има изпъкнали пружини или бучки? Всеки път като си легнеш, усещането е все едно пропадаш в дупка? Матракът ти изглежда стар, изхабен и неравен? Върху него има видими отпечатъци на тялото ти? Тези знаци показват, че се нуждаеш от нов матрак.

Изпробвай да спиш на други матраци и да сравниш съня върху тях, с този върху стария си матрак- това е добър начин да се ориентираш дали да не направиш смяна. Ако спиш по-добре на леглото в хотела, в дома на приятеля си или дори на дивана си, значи матракът ти не е достатъчно добър.

Важно е да знаеш, че хората спят добре на различни по твърдост матраци. За да получиш здравословен и пълноценен сън, трябва да откриеш правилния за теб. Виж сравнителната таблица тук и ще получиш ясна представа какви са възможностите, които различни матраци предлагат, за да можеш максимално да улесниш и прецизираш избора си.

Въпрос: Каква сума да изхарча за новия матрак?

Отговор: Всичко зависи каква сума можеш да си позволиш, но цената не винаги гарантира очакваното качество. Разбира се, има и евтини матраци, но ако си вземеш такъв, със сигурност трябва да знаеш, че това няма да подобри качеството на съня ти, а и едва ли ще го използваш дълго.

Качеството на съня ти може драстично да подобри или влоши живота ти, а матракът ти е много важен фактор за това. Замисли се! Колко важна е добрата почивка за теб? Колко важно е за теб да си здрав и да се чувстваш добре? Ще се подобрят ли кариерата и личния ти живот, ако не се чувстваш постоянно уморен? Ако се отървеш от нервните състояния на настроението? Щом се замислиш в перспектива, няма да ти изглежда толкова странно, че трябва да вложиш в матрака си по-голяма сума. Но има и добра новина. Има матраци, който предлагат добро качество на добра цена!

Матраци Дормео ти предлагат точно това. Освен това ще получиш 15 години гаранция и 30 дни тест период, в които да се увериш, че това е правилният избор на матрак за теб. Освен всичко, доставката до твоя дом е безплатна!

Въпрос: Как да купя новия си матрак?

Отговор: Преди всичко, не бързай!

Матракът, който купиш, ще бъде важна част от живота ти за сравнително голям период от време, затова не купувай първия, който ти хване окото.

Обмисли какви са предпочитанията ти, тествай различни варианти. Ако имаш алергии, има матраци, които са специално създадени за хора като теб. Матраци с антиалергичните и антимикробни свойства. Може да разгледаш варианти в таблицата тук.

Ако купуваш матрак за теб и партньора ти трябва да изберете матрака заедно. Предлагаме ви вариант за матрак с двойно, обръщащо се ядро. Погледни Матрак Еър Селект + от Дормео с 2 отделни ядра, които могат да се обръщат и е перфектен за двойки.

Не бързайте и добре обмислете избора си - той ще окаже важен ефект върху живота ви!

Найчесто задаваните въпроси относно матраците
netinfo