Кои са най-мързеливите туристи?
Кои са най-мързеливите туристи? / БГНЕС, архив

Британците са шампиони по мързел, когато са на почивка извън страната, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 5000 европейски летовници по поръчка на компания "Хонда".

Въпреки че харчат повече за летните си ваканции, отколкото туристите от страни като Франция, Испания, Германия и Италия, веднъж озовали се в чужбина, поданиците на Нейно Величество се отдават на активно бездействие.

България е сред най-желаните от руските туристи дестинации

Проучването показва, че 48 процента от британските туристи не поддържат физическата си форма, когато летуват, докато 22 процента не разглеждат никакви забележителности и не участват в културни екскурзии.

Анкетата разкрива още, че само 34 процента от британците носят нещо за четене, докато са на почивка, докато 22 процента не пропускат да вземат алкохол.

Оказва се също, че жителите на Острова се интересуват главно от дестинации, предлагащи условия за самостоятелно забавление на децата.

Какви туристи се очакват по морето ни това лято

Над десет на сто от британските семейства харчат около или над 3000 лири за основната си почивка.

От допитването става ясно още, че французите са най-склонни да летуват в собствената си страна, италианците избират най-луксозните дестинации, испанците са най-активни по време на почивка, а германците са най-организирани.

"Почивката на британците се изразява главно в прекарване на качествено време с близките, осигуряване на развлечение за децата, хапване и пийване", казва Филип Уеб от компанията, поръчала проучването.