Предложиха Трифон Иванов да стане почетен гражданин на Павликени посмъртно
Предложиха Трифон Иванов да стане почетен гражданин на Павликени посмъртно / netinfo

Футболната легенда Трифон Иванов е предложен за почетен гражданин на Павликени. Футболистът ще получи званието посмъртно на 29 юни, когато е и празника на града. Роденият в Горна Липница спортист е заслужил отличието заради огромната подкрепа, която е указвал на местния футбол през годините.

"Той непрекъснато помагаше на селото и когато имаше отбор. Осигуряваше екипировка на футболистите. Съдействаше и по празниците на родното си селище. Трифон Иванов бе дарител на фолклорни фестивали и спортни мероприятия. В качеството си на председател на Зоналния съвет на БФС плътно е бил до нас и зад новосформирания отбор на Павликени. Помагал е за намирането на млади футболисти от областта. Чисто човешка подкрепа е давал и на хората от Павликенския край. Той е един заслужил човек и огромното ми съжаление е, че получава званието посмъртно", информира кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Градоначалникът уточни, че предложението е на групата общински съветници от ГЕРБ. Общо три предложения за званието "Почетен гражданин" са постъпили в Павликенския общински съвет по случай 73-годишнината от създаването на града. Имената са подадени от групата на ГЕРБ, инициативен комитет и от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов.

Останалите предложения са за Александър Манолов посмъртно и дългогодишният учител Пенка Стоянова. С почетен знак "Едностранен плакет" ще бъдат удостоени дългогодишният учител Розинка Пенчева, дългогодишният председател на Районния съд в Павликени Ивелина Карагенова и инж. Стоян Станчев- един от заслужилите директори на Строителното предприятие в Павликени, което отбелязва 60-годишен юбилей.

"Принципното решение дали тези имена ще бъдат одобрени ще се вземе на редовно заседание на 23 юни. До момента няма случай някое от предложенията да не е одобрено", коментира инж. Манолов.