Обвиниха 22-годишен за побоя в „Планета”
Обвиниха 22-годишен за побоя в „Планета” / Дарик архив

Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем за побоя в дискотека „Планета” в Пазарджик 22-годишния Димитър Стоянов от областния град. Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. За престъплението първоначално бе арестуван 25-годишен охранител от заведението. По-късно обаче е разкрит истинският извършител. Той има досие за причиняване на телесни повреди и две присъди за побоища и хулиганство.

Това, за което сега е прибран, е станало на 12 юни около 4.30 ч. Тогава пред заведението започва скандал между 32-годишния Стефан Димитров от Пазарджик и други хора. Следва бой, в който Стефан получава удари в главата и средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на черепа, без опасност за живота.

Под ръководството на прокуратурата са били извършени процесуално-следствени действия и на 14 юни 2016 г. е бил задържан Димитър. Засега - за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои държавното обвинение да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоянов.