Ученици от Пордим са финалисти в Надиграй ме на BNT 2
Ученици от Пордим са финалисти в Надиграй ме на BNT 2 / netinfo

На 19 юни в 20:00 часа, пряко по БНТ 2 и БНТ Свят, седемте финалисти - ученическите отбори от Пордим, Враца, Шумен, Добрич, Видин, Варна и София, излизат в оспорвана надпревара за първото място във фолклорното реалити на БНТ 2 - „Надиграй ме", което записа поредния рекорд в историята си. След като през 2015 г. финалът на танцовото шоу пред храм-паметника „Св. Александър Невски" постигна най-високата гледаемост от създаването на БНТ 2, сега седмият сезон на предаването е с ново постижение - този път по брой зрителски SMS-и.

От самото създаване на „Надиграй ме", зрителите са активни участници в оценяването на конкурентите и, заедно с журито, са тези, чиито симпатии и подкрепа определят крайните победители.

Този сезон на „Надиграй ме в училище", който предизвика на танцов дуел възпитаници на 12 хореографски паралелки от цялата страна, се оказа и най-силен по отношение на зрителската активност. Според данни на фирмата, която съвместно с БНТ обработва данните за гласуването - „Войском", изпратените до този момент телефонни съобщения надхвърлят 11 000, като се очаква броят им сериозно да се увеличи по време на финала тази неделя. Очевидно танцовите умения на учениците и любовта която демонстрират към народните традиции, са предизвикали симпатиите на зрителите.

Подготовката за последния епизод на „Надиграй ме в училище" вече е в пълна сила и само след броени дни - в неделя (19-ти юни) ще видим развръзката и ще разберем кое е училището-победител.

Точно в 20:00 часа пряко по БНТ 2 и БНТ Свят седемте финалисти - ученическите отбори от Пордим, Враца, Шумен, Добрич, Видин, Варна и София, излизат в оспорвана надпревара за първото място.

Наградата за децата, които се представят най-добре, е участие във фестивала World Stage Eurograde - Световна сцена Еврогрейд в Приморско и едноседмична почивка в крайморския град.

Популярни водещи и лица на БНТ, както и служителите в националната медия, също ще се включат в предизвикателството „Надиграй ме" и ще извият хоро на 17-ти юни в 13:00 часа пред сградата на медията. Водещият на предаването и хореограф Асен Павлов ще поведе хорото, а ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков" и от Националното училище за танцово изкуство ще пеят и танцуват.

Гледайте големия финал на „Надиграй ме в училище" на 19 юни (неделя) от 20:00 часа по БНТ 2 и БНТ Свят!